top of page

Ti tips for juli!

Updated: Jun 25

Sommeren i Norge er en tid fylt med lyse netter, varme dager og et overflod av ferske råvarer. Fra fisk fanget i fjellvann til bær plukket i skogen, er sommeren i Norge en kulinarisk fest.


Her er 10 mat tips for å nyte sommeren til det fulle med smaker av sesongen:


1. Fersk fisk: Utvid din matopplevelse med fisk, som laks, ørret eller makrell. Grill dem med litt sitron og urter for en enkel og velsmakende sommerrett. Se våre tips for grilling her.


2. Skalldyr: Nyt delikatessene fra havet med norske reker, krabbe og blåskjell. Lag en forfriskende sjømat salat eller kok dem i en smaksrik kraft for en autentisk smak av sommeren. Se våre oppskrifter på kamskjell her3. Grillet sommergrønnsaker: Gjør det enkelt. Kutt opp grønnsaker i større skiver som du pensler med litt nøytral olje. Sleng på grillen, la ligge til du får fine grillstriper. Harde grønnsaker kan du deretter legge over i en ildfast form med lokk til de blir møre. Tilsett gjerne urtesmør, urter, hvitløk, chili, sitron eller ingefær.

 4. Bær fra skogen: Ta turen til skogen og plukk de søte og saftige bærene som vokser vilt der, som blåbær, bringebær, multer og tyttebær. Bruk dem til å lage friske desserter, syltetøy eller sauser.


5. Friske salater: Lag friske og lette salater med sesongens grønnsaker, urter og bær. Prøv å blande forskjellige farger og teksturer for en flott tallerken. Les mer om ONNA salat her.6. Sommerlige drikker: Hold deg hydrert med forfriskende sommerdrikker som hjemmelaget iste, fruktige smoothies eller kalde kaffedrikker. Legg til noen ferske urter eller sitrusfrukter for ekstra smak. Les mer om alkolifritt drikke her.


7. Picknick Favoritter: Gjør deg klar for utendørs eventyr med klassiske picknick favoritter som sandwicher, wraps, fruktspyd og grønnsaksstenger med dipp. Enkel og bærbar mat.8. Grillfest: Samle venner og familie for et avslappet BBQ selskap med grillet kjøtt, pølser, marinerte grønnsaker og saftige burgere. Lag et variert utvalg av sauser og sideretter for å tilfredsstille alle smaksløkene.


9. Sommerlige desserter: Avslutt måltidet med fristende sommerdesserter som iskrem, sorbet, fruktsalater eller hjemmelaget bærkake. En søt avslutning på en deilig sommermiddag. Husk bringebær!10. Lokale spesialiteter: Utforsk lokale spesialiteter og delikatesser fra ulike regioner i Norge. Besøk lokale markeder eller matfestivaler for å oppdage unike smaker og produkter. Husk at manges levebrød er avhengig av en god sommer.

Matfestival i juli: Kristiansand – Sørlandets mat- og bryggerifestival. 11.07 – 13.07.


Med disse 10 mat tipsene kan du nyte sommeren til det fulle og utforske de mange smakene av sesongen i norge. Enten du er ute etter eventyr i skog og mark, grilling med venner og familie eller bare slapper av på terrassen, er det alltid en spennende matopplevelse å oppdage.


God sommer fra oss!

36 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page