
Innformasjon - stor original tapas
Vår signaturmeny er en kreativ meny som er utviklet og forbedret siden oppstart av firma for åtte år siden. Denne menyen er vår største og mest populære meny og vi anbefaler den gjerne til deg som kunde.
Denne siden er laget for deg som ønsker mer detaljer og informasjon om menyen, hvordan den blir levert og våre tanker bak valgene vi har foretatt oss.
Bærekraft og emballasje
Mange forbinder catering med engangsemballasje og aluminiums former. For Mattis Mat har det alltid vært viktig å kunne minimalisere bruken av engangsemballasje. Derfor leveres denne menyen på flotte fat og skåler. Noen retter kommer i porsjonsformer, andre retter på porselen designet i samarbeid med Figgjo og en rett blir servert fra en bjørkestamme. Dette gjøres både for miljøet og opplevelsen av måltidet. I tillegg leveres maten i solide kasser og varmmat i kvalitetsvarmekasser laget av termomateriale. Dette gjør at maten holder høy temperatur når du åpner varmekassen. Med tiden har fokuset blitt større på å ta miljøvennlige valg som å minimalisere matsvinn, redusere engangsemballasje, tilby veganmenyer og retter med mye grønt samt velge leverandører med samme målsetting.
Om menyen
Vår signaturmeny er en kreativ meny som er utviklet og forbedret siden oppstarten av Mattis Mat i 2014. En stor og variert meny der alle skal finne sine egne favoritter. Det har alltid vært et ønske å lage en meny med de beste råvarer, men også å få kundene til å smake på noe nytt på en morsom måte. Tapas med inspirasjon fra alle verdenshjørner, men med fokus på bruk av norske råvarer etter sesongens tilgjengelighet. Tanken bak vår signaturmeny er å gi deg og dine gjester noe annet enn vanlig catering-tapas og vi er opptatt av kvalitet, presentasjon, smak og dandering. Vi lager våre retter fra bunn av. Blant annet røker vi selv fisken til menyen slik at den blir akkurat som vi ønsker og braiserer svin til steam buns en hel dag for å oppnå det perfekte resultatet. Noen retter kommer i porsjonsformer, andre retter på porselen designet i samarbeid med Figgjo og en rett blir servert fra en bjørkestamme. Vårt håp er at du blir glad av å forsyne deg av vår tapas, får noe å snakke om og ikke minst at det faller i smak for alle. Slik håper vi å bidra til at ditt selskap blir perfekt for deg og dine gjester.
Hvem lager maten?
Vi er et lite firma, så maten blir ikke laget i store mengder på en industriell måte, men i mindre mengder av kokker med fagbrev. Som oftes er det også oss kokkene du møter når du henter mat eller får levert maten hjem til deg. Vi er opptatt av faglig kompetanse, kvalitet og mattrygghet under hele produksjonskjeden. Dette er viktig ettersom faglært kokk har kunnskap og utdanning innenfor mattrygghet, temperaturkontroll, teknikker, råvarer og holdbarhet. Vi vet at det som er en hverdag for oss, er en spesiell og viktig dag for deg som kunde. Dette glemmer vi aldri
Menyskilt, allergi og spesialkost
Det er viktig at alle blir ivaretatt og føler seg velkommen i ditt selskap. Derfor er vi svært opptatt av å merke og tilrettelegge for alle allergier. Menyskilt for hver enkelt rett med informasjon om retten og allergenoversikt blir plassert utover for hver rett av sjåfør, som ofte er en kokk. I tillegg kommer det et større menyskilt med oversikt over hele menyen. Si likevel i fra ved allergen slik at vi kan ta særskilte hensyn og gjøre tilpasninger.
Gluten/cøliaki: Glutenfritt brød til det antallet varslet i bekreftelsen.
Vegetar/vegan: Vi lager kikert og nøttestek i steden for annen varmmat til de som er vegetar/vegan.
Dessert, velkomst- eller noen ekstraretter?
Velkomstsnadder - Et utvalg av småretter som er tilpasset stående velkomst med noe godt i glasset. Blir lagt opp på fat og skåler med tilhørende sticks. Se meny her.
Dessert - deilige desserter dandert i fine porselensskåler porsjonsvis med rikelig topping. Dessertene er tilpasset som en søt avlutning etter tapas. Se menyer her.
Ekstra – vi tilbyr flere ekstraretter slik at du kan tilpasse menyen slik du ønsker. Les mer her.
Rester
Det kan bli rester, og det er lurt å ha noen bokser tilgjengelig. Pakk ned eventuelle rester fort etter bespisning. Fisk og rå produkter må kastes om det står for lenge i romtemperatur. Om du er usikker på håndteringen av rester, ring så får du hjelp; tlf. 97631925
Nyttig informasjon før levering
Varmmat
Varmmat kommer i porselensformer i termoisolert varmekasse som holder på varmen flere timer etter levering. Varmmaten holder seg svært bra i 2 timer etter levering. Vi setter kassen med varmmat i nærheten av bord/benk hvor du skal plassere maten og forklarer deg hvordan den åpnes. Vent med å åpne kassen til rett før varmmaten skal serveres.
Merk: Noen ganger har vi menyer og antallsbegrensinger som gjør at du skal varme opp maten selv. Dette vil evt. stå på menysiden til din valgte meny.
Tidspunkt for levering
Du vil få anbefalt et leveringstidspunkt utifra informasjonen du gir i din bestilling. Generelt anbefaler vi at du får maten levert før gjestene kommer. Vi er veldig opptatt av å komme til det nøyaktige tidspunktet vi avtaler. Om vi skulle bli mer enn 5 min forsinket så sender vi deg en tekstmelding.
Levering
Maten blir plassert i den rekkefølgen vi anbefaler at den bør spises, og tilhørende menyskilt blir satt opp ved de aktuelle rettene. Om du henter selv, legger vi menyskilt på toppen av tilhørende rett. Gjør klar ditt serveringsbestikk, ta av plasten på skåler og fat rett før dere skal spise og ta opp evt. varmmat fra varmekassen.
Tips. Om du skal servere maten fra din kjøkkenbenk, rydd unna små elektriske apparater etc. som ofte gir et uryddig inntrykk. Maten tar også en del plass.
Levering, henting og retur:
Ved levering av maten til kunden påløper et gebyr på kr 375.-.
Ved henting av brukt service og utstyr hos kunden påløper et gebyr på kr 375.-.
Din levering kan hentes og utsyr returneres til Mattis Mat i Jegerveien 4, 0777 uten leverings- eller hentegebyr.
Returner utstyr selv: Skal du returnere utstyr selv må dette gjøres senest to døgn etter selskapet. Du kan returnere til alle tider på døgnet. Er det ikke åpent, så setter du det utenfor.
Henting av utstyr: Vi henter utstyr mandag til fredag på dagtid. Det kan avtales å sette utstyret ut på skjult plass. Om det settes under åpen himmel så dekk til med tom kasse på toppen.
Returner utstyr selv: Skal du returnere utstyr selv må dette gjøres senest to døgn etter selskapet. Du kan returnere til alle tider på døgnet. Er det ikke åpent så setter du det utenfor.
Les mer om dette i betingelsene her
Her kommer en liten kjørebeskrivelse til Jegerveien 4 ved henting og retur.
Ta av fra Slemdalsveien opp Jegerveien. Kjør oppover ca. 150 m til du har en rød barnehage til venstre for deg. Ta til venstre rett etter barnehagen. (Her er det også et skilt med pil). Kjør oppover bakken og forbi det store hvite huset helt innerst på parkeringsplassen. Ring på ringeklokken ved nedgangen til trappen der det står «Mattis Mat».
Ta kontakt vi hjelper deg.