top of page

Grillsesongen er her

Når sommeren kommer og solen skinner, er det få ting som slår gleden av å fyre opp grillen. Enten det er på en solfylt terrasse, i en idyllisk park eller ved sjøkanten, bringer grillen mennesker sammen rundt en felles lidenskap.Teknikker og tips

Når det kommer til grilling, er det viktig å mestre teknikkene for å oppnå perfekt resultat. Her er noen tips og triks for å bli en grillmester:


Forvarm grillen: La grillen bli skikkelig varm før du legger på maten for å sikre at den blir jevnt tilberedt og får flott grillmønster.


Rengjør ristene: Rens ristene grundig før du begynner å grille for å unngå at maten fester seg.


Bruk direkte og indirekte varme: Lær å bruke både direkte varme (direkte over varmekilden) og indirekte varme (plassert ved siden av varmekilden) for å tilberede ulike typer mat på riktig måte.


Mariner maten: Mariner kjøtt, fisk og grønnsaker i deilige krydderblandinger eller sauser for å tilføre ekstra smak og saftighet.


Ikke brenn maten: Pass på at råvarer som skal på indirekte varme ikke inneholder marinader med sukker, honning eller masse urter. Da vil marinaden brenne seg. Pensle heller kjøttet etterpå med en søt mariande om du ønsker det.


Vær tålmodig: Ikke vær redd for å ta deg tid og være tålmodig under grillingen.


Ha alt klart: Tenk igjennom på forhånd hva du trenger for å grille og ta dette med ut før du starter.

  

Grill til sommerfesten

En klassisk sommeravslutning inkluderer ofte grillmat. Planlegg en grillfest med et utvalg av grillet kjøtt, fisk, grønnsaker og pølser. Tilby et utvalg av sauser, salater og brød for å komplementere grillmaten. Vi hjelper deg gjerne med maten til din grillfest, enten dere ønsker å leie en kokk for grilling eller grille selv, men få levert alt annet ferdig.
Grønnsaker om sommeren 


Nå om sommeren bruker vi masse norske grønnsaker i våre menyer. Vi har også merket oss at om sommeren går det mye mer av salater og grønnsaksretter på våre tapasmenyer. Vi tilpasser menyene etter dette.


Vårt tips for dine selskaper om sommeren er å benytte deg av sesongens råvarer, gjerne på grillen. Gjør det enkelt. Kutt opp grønnsaker i større skiver som du pensler med litt nøytral olje. Sleng på grillen, la ligge til du får fine grillstriper. Harde grønnsaker kan du deretter legge over i en ildfast form med lokk til de blir møre. Tilsett gjerne urtesmør, urter, hvitløk, chili, sitron eller ingefær.

1 view0 comments

Recent Posts

See All

Commentaires


bottom of page