top of page

Norsk asparges

Updated: May 2

Norsk asparges dyrkes hovedsakelig i Sør-Norge, hvor klimaet er mer egnet for aspargesen. Vi bruker asparges fra Hvasser i sesongen.  Den norske aspargessesongen varer vanligvis fra tidlig vår til tidlig sommer, med høydepunktet for høsting i mai og juni. I løpet av denne tiden kan man glede seg over de ferskeste og mest smakfulle norske aspargesene.Utdrag fra Hvasser Asparges

Er du sart, utålmodig og sulten? Da bør du finne noe annet enn asparges å dyrke. For faktisk tar det ca. 1161 døgn fra en asparges er plantet til du kan spise den. Heldigvis er vi i Hvasser Asparges tålmodige, hardføre, snille og rører ikke maten før vi får lov. Sånt blir det god asparges av.


Ca. 1161 døgn etter vi plantet er skuddene klare til høsting. I 2-3 uker høster vi. Ja, så tar det kanskje litt tid, men du kjenner på smaken at det er verdt det.


(avsnitt hentet fra https://hvasserasparges.no/)


Les mer om dyrkingen av Hvasser asparges på deres hjemmeside


Vi bruker Asparges fra Hvasser i vår stor nordisk smaksmeny.

 

Varianter og smak

Norsk asparges kommer i forskjellige varianter, inkludert både grønn og hvit asparges. Mens grønn asparges er vanlig og har en karakteristisk grønn farge og en mild, nøtteaktig smak, er den hvite aspargesen mer sjelden og kjent for sin delikate, søte smak og blekere farge. Begge variantene har sine egne unike egenskaper og kan brukes på mange forskjellige måter i matlagingen.Bruksområder og oppskrifter

Asparges er svært allsidig og kan brukes i en rekke ulike retter. Den kan grilles, stekes, dampes eller til og med spises rå i salater. Den delikate smaken og sprø teksturen til norsk asparges gjør den til en populær ingrediens i den korte sesongen.


Sunnhet og ernæring

I tillegg til å være velsmakende, er norsk asparges også svært næringsrik. Den er lav i kalorier, men rik på næringsstoffer som vitamin K, folat, vitamin C og fiber. Asparges inneholder også antioksidanter og andre helsefordeler, og kan derfor være en god tillegg til et balansert kosthold.

24 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page