top of page

Rabarbra i sesong

Våren er en magisk tid når naturen våkner til liv! Sammen med aspargesen markerer rabarbra  overgangen til den varmere årstiden. Med sine røde stilker og syrlige smak, er rabarbra en skikkelig delikatesse som setter startskuddet for en ny sesong for oss matelskere.Når er rabarbra i sesong? 

I Norge kan rabarbra vanligvis høstes fra april til juli, med den mest aktive perioden fra mai til juni. Det er i disse månedene man virkelig kan glede seg over den friske og deilige smaken av rabarbra.


Høsting og valg av rabarbra 

Når du skal høste eller kjøpe rabarbra, er det viktig å se etter sunne, saftige stilker med en frisk farge. Velg stilker som er faste og uten tegn til slapphet eller forfall. Rabarbrastilkene skal være tykke og saftige, og de bør ha en intens farge som signaliserer at de er modne og klare til bruk.Bruksområder for rabarbra 

Rabarbra er en allsidig grønnsak som kan brukes på mange måter på kjøkkenet. Noen populære oppskrifter inkluderer rabarbragrøt, rabarbrapai, rabarbrasyltetøy og rabarbrasuppe. Den syrlige smaken av rabarbra passer også godt sammen med søte ingredienser som sukker eller frukt, og den kan derfor brukes i ulike desserter og bakverk. Prøv for eksempel å kombinere rabarbra med jordbær i en deilig kompott eller pai.Tips for bruk

Når du skal bruke rabarbra i matlagingen, er det viktig å fjerne bladene fra stilken, da disse inneholder giftige stoffer og ikke bør spises. Kun de saftige stilkene skal brukes i oppskriftene. Videre kan rabarbraen også være ganske syrlig, så det kan være lurt å justere mengden sukker i oppskriftene etter smak.

Så nå er rabarbraen i sesong, sørg for å nyte den til det fulle!  

18 views0 comments

Recent Posts

See All

コメント


bottom of page