top of page

Stavanger Ysteri

Updated: Mar 1

Vi bruker Fønix fra Stavanger Ysteri som er en økologisk blåmuggost ystet av dagsfersk rå melk, deretter lagret i seks måneder.


På vårt ostefat som du kan bestille som ekstrarett og standard på stor nordisk smaksmeny finner du to norske oster, i denne artikelen skal vi se nærmere på Stavanger Ysteri og osten vi bruker fra dem; Fønix.
Bilder fra Stavanger ysteriOm Stavanger Ysteri

Stavanger Ysteri ble etablert av Lise Brunborg i 2015, og ysteriet har sine røtter i tradisjonell håndverksysting. Produksjonen foregår i sentrum av Stavanger. Ysteriet er et utstillingsvindu for et nytt og bærekraftig norsk landbruk.


Lises interesse for ost startet med en fascinasjon for melkas potensiale for forvandling — hvordan denne søte, milde væsken, som inneholder 86% vann, kan omskapes til ost med et utall forskjellige smaker og lukter, konsistenser og egenskaper. Med bare litt variasjon i kultur, osteløpe, salting og modning skapes et ubegrenset smaksmangfold. Lise bestemte seg for å la fascinasjonen bli et livsprosjekt. Hun tok en mastergrad i ostevitenskap før hun grunnla Stavanger Ysteri

(utdrag hentet fra Stavanger Ysteri)Bilder fra Stavanger ysteriFønix


Økologisk blåmuggost ystet av dagsfersk rå melk. Lagret i seks måneder.

Fønix er en balansert, aromatisk ost med søte, nøtteaktige smaksnoter. Det er en relativt fast blåmuggost, og lang modningstid ved lav temperatur gir en kompleks smak og kremet konsistens.

 (utdrag hentet fra Stavanger Ysteri)Bilder fra Stavanger ysteri


Oppskrifter på tilbehør til ost

Vårt sprøe fruktbrød er veldig populært, her får du oppskriften. Vårt tips er å bruke tørt brød, da blir resultatet best. Dette er en flott mulighet for å spise opp alt brødet!


Sprøtt fruktbrød

Vår aprikospuré

13 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page