top of page

Skrei

Updated: Jan 23

Skreien er her! Sesongen varer frem til april. Noen tror kanskje at torsken blir til skrei nå om vinteren, men slik er det ikke. Torsken lever stasjonært langs kysten, mens skreien er torsk som vokser oppe i Barentshavet. Når den blir fisket om vinteren har den lagt bak seg en tur på mer enn 1000 kilometer for å treffe sin utkårede. Møte med sin utkårede skjer på det samme stedet der skreien selv ble unnfanget. Havområdene fisket foregår i er hovedsakelig Lofoten og Vesterålen, men strekker seg i sin helhet fra Finnmark til Stad.  
 


Så hva gjør at skreien er så unikt?


Siden skreien svømmer over lange avstander oppnår den en bedre kondisjonsfaktor enn torsk som lever stasjonært. Skreiens fiskekjøtt har ekstra mye muskler, god fasthet og et hvitt delikat fiskekjøtt.

(fakta over hentet fra godfisk.no)
 

Vår anbefaling


Vi anbefaler deg å benytte den korte sesongen til å prøve lettsaltet skrei, gjerne servert med spisskål og pastinakkpure.


Hvis du skal være litt ekstra fancy kan du også lage en blanding av ørretrogn, olivenolje, Amalfi – sitron, finkutte kjørvel og dill. Dander dette på toppen av fisken, saus blir unødvendig.
 

Tips - tunge


I sesong selger også mange fiskehandlere tunge av skrei. Ofte selges dette som torsketunge i sesongen. Dette er virkelig en ujålete delikatesse som bør testes.
Kilde: Godfisk.no29 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page