top of page

Påskelam - tips og oppskrift på tilbehør

Lam står på menyen for mange i påsken, enten det er lammeskank, lammelår eller lammecarré får du her tips til tilbehør - prøv gulbeter i år.

Påskelammet er en sikker klassiker, men tilbehøret kan du variere. Under får du oppskriften på syltede gulbeter. Gulbeter er en skikkelig vintergrønnsak og du får derfor norske gulbeter hele året.

Ikke alle butikker har gulbeter - ta en tur til en rendyrket grønnsaksbutikk.

Som du kanskje har tenkt, så er gulbeter nært beslektet med rødbeter. Gulbeter har en mild og søt smak. Hos oss en favoritt. Du kan bruke gulbete i alle type kjøttretter og kald i salater. Eller som en egen salat med Chèvre! Det er mulig å bake den hel i ovn som bakepotet, ovnsbakt i tynne skiver, saltbakt eller som vi ofte gjør – kokt og deretter syltet. Når du sylter gulbete har du mulighet til å oppbevare den lenge uten at den blir dårlig. Bruksområdet er stort og du kan fint varme opp gulbeter etter at den er syltet.Tips! Ikke oppbevar kokte gulbeter natten over i kjøleskapet uten at de er syltet. Da blir de sorte og flekkete. Den flotte fargen forsvinner også.

Syltede gulbeter


1 kg gulbeter

2 dl hvitvinseddik

1 dl sukker

7 dl vann

1 tommel ingefær grovkuttet

Etter smak til syltevannet: Chili, sitrongress, hel pepper, urter.


Slik gjør du:

  1. Kok gulbetene med skallet på i rikelig med vann til de er møre. Dette tar ca. 1 time.

  2. I mellomtiden lager du syltelaken. Hell eddik, sukker, vann og ingefær i en kjele. La koke i 10 min, smak gjerne til med annet som foreslått. Avkjøl.

  3. Når gulbetene er møre heller du av vannet og avkjøler dem rask med rennende kaldtvann. La de avkjøle seg. Skrell dem og kutt de i terninger eller flotte skiver.

  4. Legg betene i en lufttett boks, vakumpose eller glass. Hell over syltelaken.


Her er en av våre salater der gulbete har hovedfokus.


83 views0 comments

Recent Posts

See All

Komentarze


bottom of page