top of page

Hjemmelaget frokostblanding

Oppdatert: 9. mars 2024

Frokostblanding gir deg deilig og næringsrik start på dagen. Vi gir deg nå oppskriften på vår sprø luksus frokostblanding med masse nøtter og smak av appelsin, som passer perfekt i påsken.



Vår frokostblanding kan du blande med yoghurt, cottage cheese, bruke den som topping i smoothie bowls eller bake den inn i muffins eller energibarer (se oppskrift her).


Frokostblanding – med din egen vri

1,7kg frokostblanding som holder 4mnd ++


Du trenger:

1 pk 4-korn (675g)

150g smør

1 ts kanel

75g brunt sukker (kan byttes med 2 ss honning)

1 ss honning

Saften av en appelsin, 1 kopp espresso eller annen smak etter ønske

1 kg frø og nøtter usaltet (vi bruker lik mengde hasselnøtter, mandler, cashewnøtter, gresskarkjerner og solsikkekjerner)

Evt. tørket frukt.


Slik gjør du:

Hell smør, kanel, brunt sukker, honning og saften av en appelsin (evt. annen smak) i en kjele. Få et raskt oppkok.



 

Legg bakepapir i bunn av to langpanner og sett ovnen på 170grader varmluft.

 

Bland sammen 4-korn, nøtter og frø i de to langpannene.


Fordel den varme smørblandingen likt over de to formene. Bland smørblandingen godt inn i korn og nøtter.



 

Sett inn i forvarmet ovn i 10 minutter. Rør deretter i blandingen og la stå 5 minutter til. Forsett med røring og sjekk hvert 5 min til korn og nøtter har fått en gyllen og jevn brunfarge.

 

Avkjøl.

 

Om ønskelig kan du tilsette tørket frukt i den avkjølte blandingen. Vi bruker ofte tranebær og aprikos.

 

Frokostblandingen holder 4mnd+ i luftet beholder.






Siste innlegg

Se alle

Commenti


bottom of page