top of page

Drikke til mat

Å finne riktig drikke til maten kan virkelig forbedre smaksopplevelsen. Enten du ønsker vin, øl eller alkoholfritt, hjelper deg med våre anbefalinger av drikke til valgt meny.  


Vi har utarbeidet noen standard forslag til hver enkelt meny.
Slik finner du våre anbefalinger:

Gå til din valgte meny på nettsiden. Bla ned til bildekarusellen. Klikk på drikkeforslag som står til høyere for bildekarusellen på PC-visning. På mobil står drikkeforslag under bildekarusellen.


Klikk på navnet på drikkevaren i kursiv for å komme til polets detaljerte side over drikken.Valg av vin

Å finne riktig vin til maten kan virkelig forbedre smaksopplevelsen. Her er noen generelle retningslinjer:


Match styrke: Vinen bør ha samme styrke som maten den skal serveres med. For eksempel, en kraftig rødvin passer bedre til en kraftig biff enn en lett hvitvin.


Komplementere smaker: Prøv å matche vinen med smakene i maten. For eksempel, en syrlig hvitvin kan balansere fettholdige retter som fisk eller kylling med kremet saus.


Regionale paringer: Noen ganger kan det være en god ide å matche vinen med maten fra samme region. For eksempel, en italiensk Chianti med en pasta bolognese.


Søtt og surt: Søte viner kan balansere syrlige retter, som for eksempel en søt Riesling med asiatisk mat.


Personlige preferanser: Til syvende og sist handler det om hva du liker. Hvis du foretrekker en bestemt type vin, kan du eksperimentere med å finne matretter som passer godt med den vinen.


Husk at det ikke finnes noen absolutte regler, og det viktigste er å nyte både maten og vinen! Det kan være gøy å eksperimentere med ulike kombinasjoner for å finne ut hva som fungerer best for deg og dine gjester.

 

16 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page