top of page

Gulbete - perfekt påsketilbehør

Updated: Mar 19

Lam står på menyen for mange i påsken, enten det er lammeskank, lammelår eller lammecarré. Vi gir deg tips til tilbehør - prøv gulbeter i år.


Påskelammet er en sikker klassiker, men tilbehøret kan du variere. Under får du oppskriften på syltede gulbeter. Gulbeter er en skikkelig vintergrønnsak og du får derfor norske gulbeter hele året.

Ikke alle butikker har gulbeter - ta en tur til en rendyrket grønnsaksbutikk.


Sjekk også ut vår oppskrift på energibar for påsken og vår oppskrift på skikkelig luksus frokostblanding.


Som du kanskje har tenkt, så er gulbeter nært beslektet med rødbeter. Gulbeter har en mild og søt smak. Hos oss en favoritt. Du kan bruke gulbete i alle type kjøttretter og kald i salater. Eller som en egen salat med Chèvre! Det er mulig å bake den hel i ovn som bakepotet, ovnsbakt i tynne skiver, saltbakt eller som vi ofte gjør – kokt og deretter syltet. Når du sylter gulbete har du mulighet til å oppbevare den lenge uten at den blir dårlig. Bruksområdet er stort og du kan fint varme opp gulbeter etter at den er syltet.


Tips! Ikke oppbevar kokte gulbeter natten over i kjøleskapet uten at de er syltet. Da blir de sorte og flekkete. Den flotte fargen forsvinner også.
Syltet gulbete


1 kg gulbeter

2 dl hvitvinseddik

1 dl sukker

7 dl vann

1 tommel ingefær grovkuttet

Etter smak til syltevannet: Chili, sitrongress, hel pepper, urter.


Slik gjør du:

  1. Kok gulbetene med skallet på i rikelig med vann til de er møre. Dette tar ca. 1 time.

  2. I mellomtiden lager du syltelaken. Hell eddik, sukker, vann og ingefær i en kjele. La koke i 10 min, smak gjerne til med annet som foreslått. Avkjøl.

  3. Når gulbetene er møre heller du av vannet og avkjøler dem rask med rennende kaldtvann. La de avkjøle seg. Skrell dem og kutt de i terninger eller flotte skiver.

  4. Legg betene i en lufttett boks, vakumpose eller glass. Hell over syltelaken.
41 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page