Tips råd og ideer til konfirmasjon

Velg dato

Etter du er påmeldt er det vanlig at konfirmanten kan velge mellom noen datoer en kan konfirmere seg på. Velg den som passer dere best.

Budsjett

Veldig mye av det du planlegger videre vil være avhengig av hvor mye du har tenkt å bruke på feiringen. Å arrangere selskaper er dyrt, men det er mye en selv kan være med å påvirke.

Tips for å redusere kostnader:

Ha festen hjemme, bestill catering. Se mer her

Sett frem vannkarafler sammen med mineralvannet, og dropp alkoholen.

Pynt festbordet selv.

Lag invitasjoner, bordkort og takkekort selv.

Klær til konfirmanten: låne/kjøpe brukt/bruke noe en har vs. kjøpe ny.

Gjesteliste

Hvem inviterer vi i en konfirmasjon?  De fleste velger å invitere konfirmantens tanter, onkler, fettere, kusiner, besteforeldre, oldeforeldre og faddere. Det er også de som inviterer nære venner av familien. Dette vil ofte være avhengig av hvor stor familie dere er og budsjettet for konfirmasjonen.

Hvor skal konfirmasjonen være?

Dere har nå en idé om hvor mange dere blir i konfirmasjonen og dere må nå finne lokaler som passer. Se flere anbefalende lokaler her. På populære plasser kan det være lang ventetid, det er derfor lurt å være ute i god tid. Du kan også ha konfirmasjonen hjemme.

Rask sjekk av lokale

Er det nok stoler og bord (firkantet/avlange/runde)

Har de bestikk, tallerkener, serveringsfat, glass og annet en trenger til festen?

Sjekk at lokalet ser bra ut, inkl. kjøkken, garderobe og toalettforhold.

Gode tilkomst muligheter / stor nok parkering?

Eget rom for kakene?

Kjølemuligheter for kaker/drikke?

Avbestillingsforsikring i tilfelle konfirmasjons datoen må utsettes/endres.

Er lokalet ledig dagen før for pynting?

Er det noen plass rundt lokalet som det passer at en man bilder?

Velg toastmaster til konfirmasjonen

Det er på tide å velge en toastmaster til konfirmasjonen. Gode forberedelser er viktig for en toastmaster, så vær tidlig ute for å finn en.

Planlegg mat og drikke til konfirmasjonen

Hva skal en servere til mat i en konfirmasjon? Mange har tradisjon med koldtbord, men det kan egentlig være nesten hva som helst. Les mer om dette her

Er mange meninger rundt dette med å servere vin i en konfirmasjon. Noen velger å høre hva konfirmanten selv ønsker, men det er hvert fall det enkleste og billigste å holde seg til mineralvann.

Plassering av bord

Tema for ditt festbord

Slik dekker du et bord

skal en gå for formene T, L, E, I, eller kanskje flere små bord. Her kommer det mye an på hva lokalene tillater. Er det begrenset plass er det kanskje bare noen av formene som lar seg gjøre.

Er det nok stoler og bord til alle gjestene?

Lag bordplassering

Når endelig gjesteliste er på plass kan dere starte med bordplassering for konfirmasjonen. Om dere er mange gjester kan det være greit med et bordkart over hvor gjestene skal sitte og henge opp i lokalet.

Bilder

Dere må huske å ta konfirmasjonsbilder til takkekortene. Det er greit å ha finne en plass på forhånd hvor en ønsker å ta konfirmasjonsbilder.

Lag en grov kjøreplan for konfirmasjonen

Skriv opp en grov kjøreplan for dagen. Denne kommer toastmaster til å trenge, samt serveringspersonalet. Det vil også gi dere en oversikt over dagen.

Mattis Mat hjelper deg

Det er mange valg som skal tas før en konfirmasjon og vi er opptatt av å hjelpe kunden med anbefalinger, tips og ideer. Med vår erfaring kan du få anbefalinger på lokaler, oppdekking, pynting, tidsskjema, meny, drikke, kake, fotograf og mye mer. Du kan få forslag på meny og lokaler til ditt budsjett og du kan ta kontakt når du måtte ønske.

Les mer om hva som tilbys