Tema for ditt festbord

Når du skal dekke til ditt bord er det mange ting å tenke på. Start med å finne et tema. Tema er som regel farge eller annen pynt som går igjen på duker, servietter, blomster, stoler og dekor. Tema er ofte koblet til selskapets hovedperson/er, enten det er bryllup, jubileum, konfirmasjon, dåp eller lignende. Har hovedpersonen/e en interesse eller hobby, kan du gi dette en oppmerksomhet på bordet. Tenk originalt, gjør gjerne noe du aldri har sett eller hørt om.

Slik dekker du et bord

Eksempel. Bryllup

Om du skal dekke et bryllupsbord og brudeparet deler interesse for reising, hvorfor ikke spare på siste års reise-kvitteringer og slenge de sporadisk utover bordet med noen bilder av turene paret har hatt. Kanskje kan bordkortet være små modell-dyr med inspirasjon fra deres kommende afrika-tur?

Før du går til innkjøp av nye ting, se etter i skuffer og skap, du har sikkert mye som kan gjenbrukes.

 

Eksempel. Konfirmasjon

Skal du dekke et konfirmasjonbord er det stor stas å lage et personlig bord med mye lekenhet, minner og humor. Selv om konfirmasjonens dagen ofte handler om det som skal komme og det å bli eldre kan bordet gjenspeilet de gode minnene og tiden som nå er. Enten med hobby eller andre interesser. Ta frem de første skoene, noen klær eller andre betydningsfulle minner fra tiden som har gått. Lag et bord med humor og minner så vil nye bli skapt

Eksempel. Årstiden

Om du ønsker et minnerikt og kreativt bord uten at inspirasjonen skal komme fra hovedpersonen/e liv, kan et bord med tema for årstiden være et tips. Om høsten for eksempel pynte med blader, rognebær, mose og greiner.

Mattis Mat hjelper deg

Mattis Mat leverer catering hovedsakelig i Oslo og Bærum. Vi hjelper deg med store og små selskapeligheter. Her på nettsiden finner du menyer til en hver anledning. Buffet, tapas, fingermat, lunsj, middager og selskapsmenyer. Om du velger selskapsmeny kan kokk og servitør dandere og servere maten hjemme hos deg. Vi hører på deg som kunde og er opptatt av å levere etter dine ønsker og kan skreddersy meny til ditt arrangement. Ta kontakt om du ønsker et raskt og uforpliktende tilbud.

Velg tema her